Info

ONZE

PARTNERS

Bosser-Marten

Biedt dagbesteding (en eventueel vakantieopvang) voor kinderen van 6 t/m 12 jaar met een zorgvraag. Kleinschaligheid, aandacht, veiligheid en vertrouwen staan voorop, zodat elk kind zichzelf kan en durft te zijn. 

 

Latasteschool

De Latasteschool in Horn biedt speciaal onderwijs aan leerlingen van 4 tot 14 jaar.

 

Janssen Jobs Horn

Uitzendbureau voor grondverzet machinisten, bouw medewerkers en logistiek personeel.

 

Herpertz

Kraanverhuur, Transport (horizontaal of verticaal) & Berging

 

ONS

VERHAAL

Ay Can is een jong bedrijf dat is opgezet met een sterk sociaal-maatschappelijk oogmerk. Dit houdt in dat mensen de kans krijgen zich te ontplooien naar nieuwe kansen in hun eigen leefsituatie en de arbeidsmarkt. Ay Can gaat uit van de kwaliteiten van de zorgvrager, in plaats van te kijken naar zijn of haar beperking. Werken met een beperking hoeft immers niet moeilijk te zijn.

 

Een toepasselijke dagbesteding speelt een grote rol bij het vergroten van het zelfvertrouwen van de cliënten. Het is essentieel om een normaal dag- en nachtritme te ontwikkelen en bovendien wordt er gewerkt aan het vergroten van de sociale en persoonlijke vaardigheden van de cliënt. Ay Can wil haar zorgvragers echt iets meegeven.

 

Als thuisbasis maken wij gebruik van zorgboerderij Bosser-Marten in Heythuysen. Het is uitermate belangrijk om de projecten te starten vanuit een veilige bekende haven. Dit schept vertrouwen en rust.

 

Het doel van de begeleiding is het leren ontdekken van de eigen mogelijkheden en het leren uitbouwen van de eigen vaardigheden. Deze ontwikkelingen vinden plaats middels diverse projecten. Hierbij valt te denken aan (ver)bouwwerkzaamheden van de zorgboerderij, diverse opdrachten in de groenvoorziening (onderhoud Latasteschool), hovenierswerkzaamheden (vaak in samenwerking met Janssen Jobs of Herpertz), het uitdunnen van particuliere houtopstand en bospercelen en diverse projecten met houtbewerking. Door het opdoen van de diverse ervaringen kan de zorgvrager zich uiteindelijk beter ontplooien op de arbeidsmarkt.

Volg ons ook op Facebook

EVEN

VOORSTELLEN

ROB VORSELEN • EIGENAAR AY CAN • HEYTHUYSEN

Na mijn opleiding Financieel Management aan de Fontys Hogeschool heb ik diverse functies bekleed bij de Rabobank. Eind 2015 besloot ik de financiële wereld vaarwel te zeggen en mijn hart te volgen door de overstap te maken naar de zorgsector. Na een klein jaar bij Rondmeer Zorg als begeleider gewerkt te hebben kwam ik tot het besef dat er veel zorgvragers zijn die een stuk maatwerk missen. Ook vanuit mijn privéleven, door mijn ervaringen als vader van een zoon met een verbaal performaal kloof, besefte ik dat er juist in de zorgsector behoefte is aan een persoonlijke aanpak. Vandaar dat ik besloot flexibel in te gaan spelen op de zorgvraag van (oudere) jeugd, die geen of een geringe daginvulling hebben, en hen te koppelen aan mijn uitgebreide netwerk van werkgevers die werkzaamheden uitbesteden. Daarom ben ik op 1 januari 2017 gestart met mijn eigen onderneming: Ay Can.

 

Met Ay Can bied ik mijn cliënten, door middel van op maat gesneden projecten, adequate dagbesteding. Hierbij wordt niet alleen de zelfredzaamheid van cliënten/jongeren vergroot maar probeer ik ze tevens voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Dit zijn veelal intensieve trajecten maar vaak wel met een hele mooie uitkomst. De cliënten staan veel sterker in hun schoenen en bereiken resultaten waarvan ze voorheen niet

durfden dromen. En daar doe ik het voor: Work with care